Ръководителят на германската агенция за контрол на болестите предупреди, че страната е

...
Ръководителят на германската агенция за контрол на болестите предупреди, че страната е
Коментари Харесай

Германия предупреждава за ужасна Covid Коледа

Ръководителят на немската организация за надзор на болестите предупреди, че страната е изправена пред " в действителност ужасна Коледа ", в случай че не бъдат подхванати стъпки за противопоставяне на внезапното повишаване на коронавирусните инфекции, оповестява АП.

Германските законодатели разискват мерките в четвъртък, които ще заменят националните правила за зараза, които изтичат в края на месеца.

Институтът Роберт Кох, немската организация за надзор на болесттите, заяви в четвъртък, че 65 371 новопотвърдени случая са били обявени за един ден, продължавайки възходящата наклонност, за която специалистите предизвестяват от седмици.

" В момента се насочваме към сериозна изключителна обстановка ", сподели шефът на организацията Лотар Вилер. 

" Ще имаме в действителност ужасна Коледа, в случай че не вземем контрамерки в този момент ", добави той.

Вилер сподели още, че Германия би трябвало да усили % на имунизация до доста над 75%, от 67,7% сега. Някои райони в Германия имат равнища на имунизиране до 57,6%.

Той също по този начин прикани за затваряне на клубове и питейни заведения, преустановяване на огромни събития и достъп до доста елементи от обществения живот да бъде стеснен до тези с ваксини или документи за възобновяване.

Вилер предизвести, че болниците в Германия се борят да намерят кревати за пациенти с COVID-19 и за пациенти с други болести.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР